JORDI GIRÓ, vicepresident de la FAVB "Hem de revisar exhaustivament tota la qüestió de les emergències i, realment, establir els protocols clarament per saber en cada moment què s'ha de fer i on han d'estar els mitjans i les perones. Per poder actuar en aquestes qüestions climatològiques excepcionals, però que no per això s'ha de deixar d'actuar en el moment que pertoqui."

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona considera que el caos de mobilitat que va viure la ciutat la tarda de la nevada posa de manifest que la xarxa de transport públic no està preparada per a les inclemències meteorològiques.

Els representants veïnals incideixen en errors concrets en l’aplicació del dispositiu municipal per neu i gel, després d’una previsió meteorològica que va arribar amb 72 hores d’antelació. Es queixen, per exemple, que no s’avisés la ciutadania de la recomanació de no agafar el vehicle privat. I, si bé consideren una bona decisió suspendre la circulació d’autobusos, denuncien que no pot ser que a les parades no s’alerti els usuaris de la interrupció del servei. A més, diuen que hi va haver descoordinació amb la resta de l’àrea metropolitana.