La Delegació del Govern espanyol a Catalunya ha presentat aquest dijous un recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament per no penjar al saló de plens el retrat del rei. El consistori, tot i això, assegura que de moment no l’ha rebut.

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, va presentar un requeriment el 27 de  juliol amb l’objectiu que l’Ajuntament col·loqués una imatge de Felip VI, després que el govern municipal retirés un bust de Joan Carles I. Segons la delegació, el consistori no va atendre el requeriment i per això han decidit presentar la demanda. L’Ajuntament, però, assegura que es va donar resposta a l’escrit a través d’una carta de l’alcaldessa dirigida a De Luna. En aquesta, Colau destacava “la voluntat de resoldre, amb la màxima celeritat, la qüestió de la simbologia del saló de plens de l’Ajuntament de Barcelona”.

Precisament amb la intenció de resoldre la qüestió, l’Ajuntament va iniciar la setmana passada els tràmits per impulsar una reforma del Reglament orgànic municipal (ROM) per atorgar al plenari la potestat per decidir els elements simbòlics i institucionals del saló dels plens.