Després de “la campanya més ignominiosa, repugnat i més tramposa que ens era possible imaginar”, Riera ha fet una crida a la resistència, per construir la república des de la desobediència. El candidat ha remarcat que “fins ara hem fet la revolució dels somriures, però ens han posat el dit a la boca per ofegar-nos i ara caldrà recordar-los que tenim dents”.

Crítiques al PSC

Riera també ha criticat el PSC per demanar “amb llàgrimes de cocodril l’indult dels presos polítics” i ha etzibat “qui s’han pensat que són, que volen negar el poder real de la gent que va defensar l’1 d’octubre”. El candidat ha anat més enllà i hi ha afegit que són “federalistes de fireta, que se l’han hagut d’envainar quan a Madrid els hi han dit muts i a la gàbia”. El líder cupaire també ha respost durament les paraules de Josep Borrell i ha clamat que “per cada desinfectat, farem créixer milions de bacteries antifeixistes!”.

La número vuit a la llista de la CUP i regidora de l’Ajuntament, Maria Rovira, s’ha adreçat Catalunya en Comú – Podem al crit de “no se puede” -capgirant el lema més conegut dels comuns- per defensar que dins “l’estat i l’autonomisme” no és possible millorar la vida de les persones.

L’exdiputada i ara regidora barcelonina Eulàlia Reguant ha fet un elogi de l’1-O, mentre que la seva excompanya al Parlament, Anna Gabrie,l ha respost les paraules de Josep Borrell i ha clamat: “suposats socialistes, això no arribarà a les mans perquè estem convençudes, humilment decidides a demostrar-vos que tenim raó i que la raó es diu república”.

“Sou un exemple per al món”

L’alcalde de Marilaneda (Sevilla), Juan Manuel Sánchez Gordillo, s’ha endut diverses ovacions del públic amb un encès discurs a favor de la sobirania dels pobles i en contra de l’imperialisme. Gordillo ha defensat que “la qüestió identitària i la lluita de classes és la mateixa lluita, a veure si se n’assabenta l’esquerra, que no és esquerra ni és res!”. També s’ha endut un gran aplaudiment quan ha elogiat el poble català: “sou un exemple per al món!”, ha dit.