DAVID FERNÁNDEZ, candidat de la CUP a les eleccions al Parlament. "La gent reclamava una opció nítidament d'esquerres, radicalment democràtica, profundament independentista. Per a nosaltres s'ha acabat el temps de la servitud. S'han acabat les excuses i ja no hi ha hipoteques. Hi ha molta vida més enllà del Parlament. Nosaltres si s'entra tindrem un peu al Parlament i tindrem la resta del cos al carrer. Això ho tenim claríssim."

La formació revolucionària i independentista ha pres aquesta decisió en una assemblea nacional extraordinària celebrada avui a Molins de Rei . El 77% dels votants s’ha manifestat a favor d’anar a les urnes. Tot i que la resolució arriba a un mes i mig de la cita electoral, no s’ha pres d’un dia per a l’altre sinó que havia estat llargament debatuda en el si de l’organització. Fa mesos s’hi va crear una comissió per estudiar aquesta qüestió i rebre les aportacions de les diverses assemblees obertes que han debatut la conveniència d’incorporar a l’estratègia de la CUP l’acció institucional al Parlament de Catalunya. En aquestes assemblees han participat, en total, més d’un miler de persones.

La llista per Barcelona l’encapçala el periodista David Fernández. A la resta de circumscripcions, Antonieta Jarné serà la candidata per Lleida, Lluc Salellas per Girona i Jordi Martí per Tarragona.

L’assemblea  també ha aprovat els 18 punts bàsics del programa electoral de la CUP que, segons el portaveu de la formació, Albert Botran, “recullen la tradició ideològica de defensar la independència i que aquesta aporti garanties i drets socials més avançats”. Encara que el portaveu de la CUP ha assegurat que no es marquen cap objectiu ni nombre de votants, s’ha mostrat confiat a rebre el suport dels gairebé 50.000 votants de les passades eleccions municipals.

El mig miler de persones que ha participat a l’assemblea nacional extraordinària també ha decidit que no es farà cap préstec bancari per finançar la campanya electoral, que tindrà un pressupost màxim de 120.000 euros. Es costejarà amb estalvis de la formació i a través d’aportacions. “A nosaltres unes eleccions no ens hipotequen ni hipotequen la nostra acció política”, assegura el candidat per Barcelona, David Fernández.