Gabriel ha avisat que un govern dels partits constitucionalistes voldrà dir que “tindrem escoles a mans de mestres amb por de parlar de qualsevol tema amb els seus alumnes, amb mitjans desinfectats, amb una societat desinfectada, independentisme decapitat i anirem molts anys enrere”. I a la vicepresidenta espanyola, Soraya Saénz de Santamaría, que es vanta d’haver “decapitat l’independentisme”, Gabriel li ha demanat: “on és la separació de poders?”.

L’exdiputada també s’ha adreçat “a l’esquerra que brama, els que encara goseu dir-vos d’esquerres” per avisar-los que “l’ofensiva de l’Estat no va contra l’independentisme, va contra la democràcia”. Amb tot això, Gabriel ha recordat que “els pobres necessitem la democràcia com l’aire que respirem”.

Tot el míting a Sabadell ha tingut un caire reivindicatiu marcat i de record del passat de lluita obrera del Vallès. També s’ha fet una crida a l’internacionalisme i la solidaritat entre les classes populars. El número tres a la llista per Barcelona, Vidal Aragonés, ha remarcat que l’esquerra independentista es troba en el seu millor moment organitzatiu i ha insistit que això “ho hem d’aprofitar per empoderar-nos”. La número dos, Maria Sirvent, ha remarcat que la proposta de l’esquerra independentista “no és una aposta autista i som plenament conscients que és una posició dura, que no admet cap tipus d’equidistàncies”.

Borbons, família d'”assassins”

Com en altres mítings, també hi ha hagut moltes crítiques a la monarquia. En aquesta ocasió, Aragonés ha estat el més dur i ha explicat que la “designació” del cap d’estat per part d’“un dictador feixista” mostra que la monarquia bornbònica és “la continuació d’una família d’assassins”.