La capella ardent al Parlament

Aquest matí, la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, ha anunciat que la capella ardent amb les despulles de l’històric líder d’Esquerra Republicana Heribert Barrera s’instal·laran demà al Parlament.

Gispert no ha pugut avançar tots els actes d’homenatge a Barrera fins que no estiguin consensuats amb la família. El que ja se sap és que demà, de 10 del matí a 14 h, quedarà instal·lada al Parlament la capella ardent amb les despulles i a les 16 h se celebrarà un acte a l’Auditori del Parlament. El que sí que ja es pot observar a l’entrada de l’edifici és el crespó negre a l’escut de la Generalitat, per homenatjar la figura de qui va ser el primer president del Parlament restaurat. La capella ardent de demà romandrà oberta a tots els ciutadans que vulguin apropar-s’hi per retre homentage a Heribert Barrera.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat la coherència d’Heribert Barrera al llarg de la seva vida en defensa de la llibertat de Catalunya i la justícia social. Artur Mas també l’ha definit com un “mestre de patriotes” en recordar que havia participat en la manifestació del 10 de juliol de l’any passat per la independència. El mes de març d’aquest any el vam poder veure en la celebració dels 80è aniversari d’Esquerra Republicana de Catalunya.

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, també ha volgut recordar l’expresident qui, segons ha expressat, va defensar una opció minoritària que ara és el futur de  Catalunya.

L’alcalde, Xavier Trias, també ha expressat el seu condol per la mort d’Heribert Barrera.  L’alcalde ha dit que Barcelona i Catalunya recordaran Heribert Barrera amb molta estima i admiració, com una de les persones que més van contribuir a la recuperació de la democràcia i de la llibertat política al país. Xavier Trias n’ha destacat també la vinculació cívica amb Barcelona, com a president de l’Ateneu i com a president d’honor dels Amics de la Unesco de Barcelona. L’Ajuntament de Barcelona dedicarà un carrer o espai de la ciutat a la memòria d’Heribert Barrera.