A l’entrevista, Colau ha reiterat que no comparteix el full de ruta de Junts pel Sí i ha insistit que el que cal és “un referèndum vinculant i acordat”. L’alcaldessa ha recordat que encara no hi ha cap requeriment formal als ajuntaments, però ha afirmat que està disposada a facilitar que es posin urnes “sense posar en perill els funcionaris municipals”. Colau ha acusat d’immobilista el president Mariano Rajoy i ha dit que no entén que amb “una crisi d’Estat a Catalunya” el Govern espanyol no hagi fet cap proposta als catalans.

Més enllà de l’1-O, un altre dels temes que irrompran amb força en aquest inici de curs és la seguretat, sobretot arran de l’atemptat del 17 d’agost a la Rambla. Precisament, aquest dimecres es farà una comissió monogràfica sobre la resposta dels serveis municipals a aquell tràgic incident.

L’atemptat a la Rambla va deixar en segon terme un altre debat, el turisme, que aspirava a ser el tema de l’estiu després de l’atac que Arran va fer en un bus turístic a finals de juliol. La gestió del turisme tornarà, de ben segur, a primera plana en un curs polític en què queden pendents de resoldre diverses assignatures pendents com ara el preu dels lloguers, la nova ordenança de terrasses i el consens polític per a la connexió dels tramvies.