La proposta de pressupost 2021 per a l’Ajuntament de Barcelona entra a la recta final abans d’anar a votació al plenari del 23 de desembre. I ho fa amb les reticències de JxC, que es va abstenir (com tota la resta d’oposició) en la votació de la Comissió d’Economia del mes de novembre.

La presidenta del Grup Municipal de JxC, Elsa Artadi, ha assegurat que “voldríem que això acabés amb un acord”, però ho ha condicionat al fet que “sigui un pressupost per reactivar la ciutat”. De fet, Artadi s’ha mostrat contundent perquè “en cap cas hi serem” si el pressupost per al 2021 genera “una crisi d’endeutament“.

En aquest sentit, la líder de Junts ha recordat que el projecte de pressupost preveu superar la xifra rècord de 3.200 M € gràcies a les transferències de l’Estat i a l’endeutament.

Cs insisteix a rebaixar impostos

Per la seva banda, el portaveu del Grup Municipal de Cs, Paco Sierra, ha anunciat que la formació taronja durà a la propera Comissió d’Economia una proposició per abaixar taxes i impostos als sectors econòmics més tocats per la crisi del coronavirus.

“Demanem al govern de Colau i del PSC que recapaciti”, ha dit Sierra després d’advertir que hi ha empresaris i autònoms “que estan demanant auxili”. La rebaixa de taxes i impostos per al 2021 és la carta que, des del principi, Ciutadans ha posat sobre la taula per negociar el pressupost municipal. Ara bé, en l’aprovació inicial dels comptes, Cs es va abstenir com a gest “excepcional”.