bressol

El Grup Municipal de Junts per Catalunya exigirà dimarts al govern municipal “elaborar, de manera dialogada amb el sector, una estratègia de suport explícit a les llars d’infants privades de Barcelona“. A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de dimarts, la formació reclamarà, en un prec, mesures concretes i pressupostades per evitar que cap d’aquests centres “no pugui obrir portes el proper curs”.

La regidora Neus Munté recorda que “les llars d’infants privades han alertat de les greus dificultats de viabilitat dels seus centres educatius a causa de l’aturada de l’activitat que ha provocat la covid-19“. I adverteix que si això passés, “suposaria la pèrdua de llocs de treball, però també la impossibilitat de poder donar resposta des de la xarxa pública a les famílies que es quedaran sense centre educatiu infantil on dur els fills i filles”.

Ajuts per a la gestió d’equipaments esportius i equipaments culturals

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de dimarts, JxC també defensarà una proposició que insta l’executiu municipal a aprovar urgentment una línia d’ajuts per a clubs i entitats que gestionen equipaments esportius, uns espais que han estat dos mesos tancats i que hauran d’adaptar les instal·lacions als requeriments establerts, com ara el distanciament social.

I en l’àmbit de la cultura, la formació reclamarà un pla de xoc per contrarestar les pèrdues comercials de grans equipaments culturals de capitalitat com ara el MNAC, el MACBA, el Museu Picasso, el Liceu o L’Auditori.