(ACN) Un jutjat ha desestimat una petició de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona que demanava aturar l’inici de les obres de la superilla Barcelona. Conclou que no s’aprecien els requisits exigits per la suspensió i diu que preval “l’interès públic”.

La Cambra va presentar un recurs contra els plans de l’Ajuntament de fer una superilla a l’Eixample a meitats de juliol, un cop es va conèixer que ja s’havia procedit a l’adjudicació dels contractes de reurbanització, i va registrar un nou escrit per demanar la resolució cautelar. La petició ha estat desestimada pel jutge, que considera que no és admissible paralitzar les obres “ad cautelam”. La interlocutòria recull que l’actuació municipal persegueix una finalitat pública, la millora urbanística de la zona, i, per tant, en aquest cas preval l’interès públic.

El magistrat que signa la interlocutòria descarta que les obres siguin “irreversibles” en cas de dictar-se una sentència estimatòria que declari que l’actuació de l’Ajuntament és contrària a dret, un dels arguments que al·lega la Cambra. De fet, considera que el cost d’una eventual reversió seria “purament econòmic” i en tot cas ho hauria d’assumir l’Ajuntament de Barcelona. En aquest escenari el jutge no té cap dubte de la “solvència econòmica” de l’Administració per fer-hi front. A més, assegura que en tot cas qui ho patiria econòmicament seria la mateixa administració demandada i no la Cambra. “La Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona no pot erigir-se en defensora d’un hipotètic interès general basant-se en uns hipotètics perjudicis que, més enllà de les al·legacions, no es concreten”, recull el text. 

Per la seva banda, la Cambra argumenta que les obres s’han aprovat vulnerant el procediment legal establert amb la finalitat d’agilitzar al màxim l’execució de les obres. Entre els fets que resulten més “greus” mencionats per la Cambra hi ha l’exposició al públic dels quatre projectes alhora que l’empresa municipal BIMSA ha licitat l’execució de les obres. 

La resolució és susceptible de recurs d’apel·lació en els 15 dies següents a la seva notificació, que data del 29 de juliol. 

Les obres començaran aquest agost

La previsió és que les obres de la superilla de l’Eixample comencin la segona quinzena d’agost i implicaran la transformació dels carrers de Girona, Comte Borrell, Consell de Cent i Rocafort en eixos verds.