Puigdemont brussel·les

(ACN) Un jutge de Brussel·les ha decretat llibertat sense fiança i amb la possibilitat de sortir de Bèlgica amb permís per a Carles Puigdemont després d’una vista celebrada aquest divendres. El jutge Pablo Llarena va emetre dilluns una euroordre contra ell per delictes de sedició i malversació de fons públic.

Les autoritats belgues han preguntat al Tribunal Suprem sobre la immunitat del líder de JxC com a electe al Parlament Europeu, ja que l’expresident ha al·legat que va ser escollit pels votants catalans. De fet, fonts del Suprem han informat que el jutge Llarena té previst respondre “de forma immediata” que no hi ha immunitat, perquè “no ha acatat la Constitució espanyola davant de la Junta Electoral” i perquè “no ha pres possessió de l’escó”.

“He comparegut davant del jutge i ara mateix ha fixat les condicions de la meva llibertat, sense fiança, amb la possibilitat de sortir del país amb el seu permís, fixant la residència on la tinc i estant a disposició quan sigui requerit perquè ara comença el procés que haurà de decidir sobre la petició”, ha afirmat Puigdemont als periodistes.