Des de la CUP Capgirem Barcelona valoren positivament la resolució. A més, esperen que el cas acabi en l’absolució de les dues regidores en el que consideren una “denúncia falsa per part de l’agent”, que, diuen “va intentar rebentar amb altres persones la compareixença de premsa del partit polític a la Ciutat de la Justícia”.

Els fets es remunten al dia 1 de desembre en el judici contra el regidor Josep Garganté. Abans d’entrar als jutjats, hi va haver tensió entre members del CSIF que s’havien concentrat a les portes i regidors i diputats de la CUP. Tots dos col·lectius es van enfrontar amb crits i empentes fins que els Mossos d’Esquadra els van separar amb un cordó policial.

Arran d’aquests fets, Eugenio Zambrano, membre del CSIF, va presentar denúncia per un suposat delicte menor de lesions. Diu que les dues regidores van insultar-lo i agredir-lo. A mitjan gener, però, va interposar un recurs, que ara ha desestimat el jutge, per elevar els fets a delicte d’atemptat a l’autoritat. Això va obligar a posposar el judici, que s’havia de celebrar el 31 de gener.