Recreació virtual de la plaça que es crearà a la cruïlla de Consell de Cent amb Enric Granados

El Grup Municipal de Junts demanarà a la Comissió d’Urbanisme d’aquest mes de maig que l’Ajuntament de Barcelona organitzi una consulta ciutadana sobre la superilla de l’Eixample, abans que se n’adjudiquin les obres (que haurien de començar tot just aquest juny del 2022). El portaveu de Junts, Jordi Martí, ha assegurat que “ara és el moment oportú” per preguntar-ho als veïns de Barcelona perquè el plenari del mes de maig aprovarà definitivament el nou reglament de consultes ciutadanes.

Demanen a BComú que “compleixi el seu programa electoral”

Junts no ha esclarit quina pregunta voldria en una eventual consulta, però ha demanat al govern municipal de Barcelona en Comú “que compleixi el seu programa electoral del 2019”, que preveia preguntar a la ciutadania “sobre qualsevol gran projecte urbanístic” abans de fer-lo. En aquest sentit, Martí ha assegurat que la implantació de la superilla de l’Eixample (que començarà en quatre carrers i crearà places noves als encreuaments) “tindrà un impacte molt gran i ja té informes negatius”.

Jordi Martí ho ha dit en la mateixa roda de premsa que Junts ha presentat la nova organització interna de la formació, després que Elsa Artadi renunciés als seus càrrecs polítics a l’Ajuntament i al Parlament. Des d’aquest dilluns, Neus Munté assumeix la presidència d’aquest grup municipal.