(ACN) Junts per Catalunya ha valorat la destitució del número dos del govern i membre del seu partit, Jordi Puigneró, anunciada aquest dimecres a la nit pel president de l’executiu català, el republicà Pere Aragonès, com un “error històric” que posa en perill el projecte independentista.

Junts alerta que la destitució de Puigneró “vulnera” l’acord de govern

En un comunicat, la formació ha assegurat que el secretari general de Junts, Jordi Turull, ho ha traslladat amb aquestes paraules al mateix Aragonès en la reunió que han mantingut aquesta nit al Palau de la Generalitat. La formació, que ha subratllat que Puigneró ha fet una tasca “impecable, lleial i solvent”, també ha alertat que la decisió d’Aragonès “vulnera l’acord de govern” signat entre els dos partits, i “defrauda el mandat electoral del 14-F”.

Junts per Catalunya reunirà aquest dijous la seva executiva per abordar l’escenari polític i “prendre les decisions que pertoquen”.

Puigneró: “El que no cessarà mai és el meu compromís per la independència”

Jordi Puigneró també ha reaccionat a la seva destitució com a vicepresident del govern. “Em poden destituir de vicepresident. El que no cessarà mai és el meu compromís per treballar per la independència de Catalunya”, ha escrit el membre de Junts per Catalunya i fins ara número 2 de l’executiu català a Twitter. Puigneró ho ha dit en resposta a una piulada prèvia de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont en què li agraïa la tasca al govern i la “lleialtat” amb Catalunya.