La líder de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha denunciat “la desídia” del govern d’Ada Colau i Jaume Collboni per mantenir i habilitar espais en desús al districte de Sarrià – Sant Gervasi, un fet que relaciona, segons ha dit, amb el greuge històric en inversions i equipaments nous en aquesta part de la ciutat. Segons Artadi, aquest districte segueix estant per sota de la mitjana en despesa municipal i els seus barris tenen mancances en equipaments públics de tot tipus.

Decàleg d’espais municipals en desús

Elsa Artadi ha fet aquesta reclamació en el marc d’una visita amb el regidor de Junts Jordi Martí al Dipòsit del Rei Martí, al carrer de Bellesguard, un equipament municipal de valor històric que es va remodelar el 2016 i que està tancat la major part de l’any. A més d’aquest espai, demanen l’ús per a veïns i entitats de les casetes d’Hort de la Vila, la finca del carrer de Manacor, 1, el solars dels carrers de Dalmases, 63 i Monestir, 12, la plaça de Sarrià, l’edifici dels Jardins de Can Ferrer, la Sala Hipòstila del Jardins de Ca n’Altamira, la finca Muñoz Ramonet i l’Antic Mercat de Vallvidrera.

El govern municipal ignora i no prioritza projectes d’equipaments ja consensuats amb veïns i entitats”
Elsa Artadi, presidenta del Grup Municipal de Junts

Entre els usos previstos per a aquests espais hi ha una casa de cultura popular, una escola bressol, un ateneu de fabricació, dues biblioteques o la seu d’entitats de lleure de Galvany.