La neteja irromprà al ple d’aquest divendres a l’Ajuntament de Barcelona. El grup de Junts vol que el plenari constati que “la ciutat està bruta” i que la gestió de la neteja i recollida de residus “està sent un fracàs”. El portaveu de Junts al consistori, Jordi Martí i Galbis, considera que aquest servei és “un dels grans fracassos” del govern d’Ada Colau i Jaume Collboni malgrat la implantació del nou contracte de neteja.

Per Martí, la proposta que se sotmetrà a debat “no és una reprovació clàssica” tot i que no deixa de ser un toc d’atenció polític al govern quan queden pocs mesos per a les eleccions municipals 2023. A més, ha recordat que la neteja és el segon problema de la ciutat, segons l’Enquesta de serveis municipals i el Baròmetre semestral. I també ha apuntat que un dels socis de govern, el PSC, ha reconegut que hi ha hagut un problema.

Una comissió de seguiment

A banda de l’estirada d’orelles al govern municipal, la proposta de Junts planteja crear una comissió de seguiment que, un cop al mes, reuneixi grups municipals i entitats veïnals, del sector social, econòmic i comercial més representatives per fer un control de com s’està implantant el nou contracte de neteja.

“Ningú no ens mou cap fil”

Junts no ha detallat què votarà a les ordenances fiscals que es debatran al plenari després d’abstenir-se en l’aprovació inicial del pressupost. El portaveu ha aprofitat per replicar el tuit del regidor de Pressupostos, Jordi Martí Grau, que va atribuir a l’exalcalde Xavier Trias —ara que valora si serà el candidat de Junts— l’abstenció als comptes. “Ningú no ens mou cap fil”, ha dit Martí i Galbis, que ha qualificat de “poca-solta” el tuit de Martí Grau.