Tot i la voluntat que expressen JxC i ERC en públic per arribar a un acord, la situació és diferent en privat. Les dues formacions fa dies que negocien per arribar a un acord, però de moment no ha estat possible. Fonts d’Esquerra afirmen que només avalaran un “acord global de legislatura” que inclogui reconèixer els membres cessats del Govern a Brussel·les, i acordar un investidura operativa i efectiva a Catalunya. Per la seva banda, JxC demana que es convoqui una sessió plenària per poder votar la proposta.

Proposició JxC Parlament

La proposició de llei de JxC assegura que “en cas d’absència, malaltia o impediment del candidat o candidata en el moment de presentar el programa de govern i sol·licitar la confiança del Ple del Parlament, aquest podrà autoritzar, per majoria absoluta, la celebració del debat d’investidura sense la presència o sense la intervenció del candidat o candidata“.

Proposició Junts per Catalunya - Parlament

I continua: “En aquest cas, la presentació del programa i la sol·licitud de confiança de la cambra es podrà fer per escrit o per qualsevol altre mitjà previst en el reglament. La votació que denegui l’autorització prevista en aquest paràgraf equivaldrà a una votació d’investidura als efectes de l’apartat 6è d’aquest article”.