Junts per Catalunya ha fet públic aquest dissabte el programa electoral amb què es presenta a eleccions municipals. L’han batejat com a “50/50” i incorpora 50 mesures per sectors i 50 més en l’àmbit territorial, algunes de les quals “es notaran en els primers quatre mesos de mandat“, ha dit la número dos de la llista de Joquim FornElsa Artadi.

La principal mesura és la creació “del primer barri d’emissions zero“, amb la idea, ha puntualitzat, “de replicar-lo a d’altres barris de la ciutat”. Segons ha explicat Artadi, un dels eixos per fer-lo possible és la “generació d’energia renovable, per exemple a les taulades d’edificis” i garantir “la connexió de productors i consumidors de l’energia que es pugui crear” en determinades zones de la ciutat. Amb tot, no ha concretat on serà o quin serà aquest barri, tot i que ha dit que serà “consensuat, no com en el cas de la superilla del Poblenou”, ha reblat.

Una altra de les mesures més destacades, ha explicat Artadi, serà “la creació de corredors verds que uniran la muntanya a la ciutat”, i ha afegit que “aniran des de Montjuïc i fins al Besòs, tot cobrint i soterrant la ronda de Dalt”. La idea és “obrir la ciutat a la muntanya, tal com anys enrere es va obrir al mar”.

La connexió del tramvia per la Diagonal, “no”

En aquesta línia, Artadi ha tornat a descartar la unió del tramvia per la Diagonal, i ha dit que “la solució es diu D-30“, la línia d’autobús urbà que hauria de connectar ambdós trams de l’avinguda. En aquest sentit, ha plantejat una solució “energèticament eficient i neta, i es pot posar en marxa demà mateix”. La número dos de JxC ha lamentat que, sobre aquesta qüestió cal “apartar les preconcepcions ideològiques“.

Forn: “Si no em deixen, l’Elsa serà una gran alcaldessa”

En una carta escrita des de Soto del Real, i llegida per la número dos, l’alcaldable Joaquim Forn ha criticat que divendres “no pogués comparèixer en la primera roda de premsa de campanya a l’Agència Catalana de Notícies”. Així, ha destacat que “confio que en la pròxima setmana pugui fer-ho”. Forn ha dit que, en cas de no poder exercir “els meus drets polítics”, ha dit que “si no em deixen ser alcalde, l’Elsa serà una gran alcaldessa“.