“Cap dels membres de la nostra candidatura es planteja aquestes eleccions per votar un president. President ja en tenim, és el president Puigdemont, el nom que la gent crida al carrer. Si volem que torni a Palau i pugui restituir el seu govern, cal votar el president Puigdemont”, ha apuntat Artadi.

Tant la directora de campanya com Ramon M. Piqué, responsable de la imatge de la candidatura, han admès que “no és fàcil tenir el cap de llista a Brussel·les”, però han apuntat que Puigdemont serà “molt present” aquests 15 dies. I han afegit que, “per sort”, és una campanya del segle XXI, amb referència a les connexions que permeten les noves tecnologies i en l’espai que ofereixen les xarxes socials per transmetre missatges.

Hi haurà actes unitaris amb ERC

La llista encapçalada per Puigdemont preveu celebrar algun acte unitari amb els republicans. Un de segur serà el dijous 7 de desembre a Brussel·les, després de la marxa convocada per l’ANC i Òmnium Cultural, que perveu portar desenes de milers de catalans a la capital belga. Un altre factor que influirà en el desenvolupament de la campanya serà un possible alliberament dels consellers en presó preventiva (Clara Ponsatí, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Lluís Puig van en els vuit primers llocs de la llista).