El portaveu de Junts, Jordi Martí, ha demanat la celebració d’un plenari extraordinari sobre l’espionatge en les negociacions a l’alcaldia de Barcelona: “És imprescindible que es debati a l’Ajuntament”, ha dit. Martí considera, a més, que “no podem veure aquest escàndol majúscul des del punt de vista d’espectador“.

Martí assenyala la posició dels comuns: “No pot ser que alguns es posin de perfil”

Martí ha subratllat que la ciutat “s’ha situat en el focus d’aquest espionatge” i per això n’exigeix “una comissió i les iniciatives que se’n derivin”. El portaveu ha alertat que ara “no podem estar tranquils” i ha adreçat un missatge a tots els grups municipals demanant que facin “una passa endavant”. Segons Martí, “el govern municipal ha de ser el primer a depurar responsabilitats”. Alhora ha criticat la posició dels comuns sobre la qüestió de l’espionatge: “No pot ser que alguns es posin de perfil. Fins ara s’han abstingut”.

En el plenari d’abril es va aprovar una declaració institucional condemnant l’espionatge polític

En el darrer plenari ja es va parlar de l’espionatge polític i es va aprovar una declaració institucional que condemnava aquesta pràctica. Hi van votar a favor ERC, Barcelona en Comú, Junts i, en contra, Cs, PP, PSC, Valents i la regidora no adscrita.

Precisament en la llista d’espiats pel programa Pegasus hi ha dos regidors de Barcelona: Ernest Maragall (ERC) i Elsa Artadi (ara, exregidora de Junts).

El cas de l’espionatge del CNI en les negociacions per formar govern a Barcelona després de la victòria d’Ernest Maragall va sortir a la llum aquest diumenge amb l’article que va publicar ‘La Vanguardia’. Aquesta informació ha generat una tempesta política a l’Ajuntament amb les reaccions de les formacions municipals.