El portaveu de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí i Galbis, ha replicat l’alcaldessa, Ada Colau, per les declaracions que aquest dilluns va fer en una entrevista a betevé en què va assegurar que la ciutat està neta i es troba entre les més segures del món. Martí ha animat Colau a “acceptar la realitat” i llegir l’últim Baròmetre semestral de l’Ajuntament, en què la inseguretat i la neteja van liderar el rànquing de preocupacions.

Pel portaveu municipal de Junts, “Colau ha de reconèixer que està fracassant i rectificar, és el que ha de fer un bon polític”. Martí ha afegit que si l’alcaldessa “nega la realitat” es pot considerar “una política amortitzada” i que, per tant, “hem de canviar l’alcaldia”.

Reclamen dignificar el baluard del Migdia

Jordi Martí ha fet aquestes declaracions des del baluard del Migdia, una part de la muralla de Barcelona que es conserva a la vista entre l’Estació de França i el pla de Palau. El portaveu municipal de Junts ha instat l’Ajuntament a “dignificar l’espai de forma immediata” per la brutícia que acumula i les pintades que hi ha a les muralles. Veïns de la zona han denunciat també la degradació de l’espai.

A més, ha acusat el govern municipal de ser “incompetent a l’hora de preservar el patrimoni protegit”. Per això, Martí ha plantejat posar càmeres a la zona per identificar qui la malmet i poder aplicar sancions. El portaveu ha promès que si Junts pot governar en el proper mandat, una de les primeres actuacions que farà serà dignificar el patrimoni protegit com el baluard del Migdia.