El Grup Municipal de Junts ha demanat al govern d’Ada Colau que s’impliqui perquè l’Skating Club de Barcelona no tanqui les portes definitivament, tal com ha transcendit les últimes hores. A través d’un comunicat, Junts reclama a l’alcaldessa “que realitzi les accions que calgui” per evitar-ne el tancament, i fins i tot planteja que l’Ajuntament compri l’Skating.

En aquest sentit, Junts defensa que no es perdi “un equipament esportiu singular i històric” de la ciutat i per això demanarà a la propera Comissió de Dret Socials saber quines accions ha fet el govern municipal per mantenir l’Skating; i afegeix: “Si cap ha estat reeixida, que iniciï les gestions necessàries per adquirir la instal·lació”.

En el comunicat, la regidora de Junts Francina Vila recorda que el tancament de l’Skating Club de Barcelona comportaria “la pèrdua de 34 llocs de treball i la desaparició de l’escola de patinatge”. La formació també lamenta que el possible substitut de l’equipament sigui un supermercat, un fet que Junts considera “la pèrdua de la musculatura de la ciutat”.

Recollida de signatures

Diverses persones han reaccionat amb tristesa a l’anunci del tancament i, fins i tot, han fet servir l’etiqueta #SalvemSkating en diverses publicacions a les xarxes socials. Així mateix, s’ha iniciat una campanya a través de la pàgina Change.org amb l’objectiu de recollir signatures per demanar a les institucions que impedeixin el tancament de l’emblemàtica pista de gel.