El portaveu del Grup Municipal de Junts, Jordi Martí i Galbis, ha criticat per “oportunista” la mesura anunciada pel president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, de destinar 50.000 habitatges de la Sareb al lloguer social. Ha apuntat que es va fer pública en el marc d’un míting electoral i afegeix que, a més, tindrà un impacte petit a Barcelona. Per tot plegat, sentencia, Sánchez “s’ho podria haver estalviat”.

Tot i això, s’ha mostrat partidari de “mobilitzar tot allò que sigui mobilitzable” i ha assegurat que són benvingudes totes les mesures per millorar el problema de l’habitatge assequible.

Incidències als serveis d’emergència per l’urbanisme tàctic

Junts ha presentat també les iniciatives que portarà a les comissions de l’Ajuntament, les darreres del mandat. D’una banda, el grup municipal demanarà al govern d’Ada Colau que aturi la difusió d’anuncis i propaganda d’obres i projectes en ple període electoral. A més, reclamarà conèixer el nou plec de condicions del concurs del CUESB (Centre d’Urgències i Emergències de Barcelona) i, finalment, preguntaran al govern quantes incidències s’han denunciat per part de SEM, GUB i Bombers de Barcelona per la implantació de l’urbanisme tàctic, després de diverses polèmiques a les xarxes socials.