El portaveu de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, confia que Elsa Artadi seguirà com a cap de grup al consistori, tot i que el seu nom sona en el futur govern de la Generalitat. “Comptem amb ella, és la presidenta del grup municipal i ho ha de continuar fent com ho fa”, ha expressat Martí. El regidor ha recordat que Artadi ha respost molts cops aquesta qüestió i que la resposta és sempre la mateixa: “No tenim cap dubte que ho és —regidora a Barcelona— i que ho ha de continuar sent”.

Artadi forma part de l’equip negociador de Junts per Catalunya en les converses que el partit manté amb Esquerra i la CUP per formar govern a la Generalitat. Justament aquest divendres, la líder de Junts a l’Ajuntament compaginarà el ple ordinari al consistori amb el debat d’investidura que s’ha convocat al Parlament a la mateixa hora, a les 10 h. “Estarem amb orella i mitja aquí i amb mitja orella al Parlament”, ha ironitzat Martí, que ha confirmat que Artadi intervindrà per via telemàtica al ple de l’Ajuntament.

En el ple municipal, Junts portarà a debat una proposta d’acord per reclamar al Congrés dels Diputats que aprovi una llei d’amnistia i la posada en llibertat dels presos independentistes. Després que la Mesa del Congrés rebutgés aquesta setmana la petició que van fer diversos partits, Junts busca el suport dels comuns perquè la proposta s’aprovi a l’Ajuntament.