En l’onzè dia de campanya, Junts per Catalunya ha escollit Barcelona per fer arribar la seva candidatura per al 14-F a la ciutadania. Han decidit fer un acte electoral a la plaça de Sanllehy, a Horta-Guinardó, per enviar un missatge als veïns: es proposen desencallar les obres de la “faraònica” Línia 9.

Poques hores abans d’haver d’ingressar de nou a Lledoners, tal com estableix el tercer grau, Josep Rull ha participat en l’acte. El conseller de Territori de l’executiu de Puigdemont ha assenyalat que, per tirar endavant aquestes obres, cal capital europeu, ja que Catalunya no pot fer-hi front sola. Ha criticat, però, que l’Estat “no té els ulls posats a millorar la mobilitat a Catalunya”. Mentre que el Govern va invertir cinc milions d’euros en el metro de Madrid, diu, a Catalunya només n’hi va enviar 300.000.

Rull ha afegit que “Rodalies és el clar exemple de les millores en mobilitat que fa l’Estat a Catalunya” i ha conclòs que, des de l’any 1978, les línies de Rodalies no creixen “ni un quilòmetre”.

El conseller de Territori actual, Damià Calvet, que també ha participat en l’acte, ha afegit que Junts per Catalunya té un compromís a millorar el transport públic i fer créixer la connectivitat de l’àrea metropolitana. Ha dit que “votar Laura Borràs és garantia de transport sostenible”.

Elsa Artadi, número quatre en la llista per les eleccions catalanes i presidenta del Grup Municipal de JxC, ha dit que la solució “no és tallar carrers i impedir circular al vehicle privat”, sinó “vertebrar la xarxa ferroviària del nord de la ciutat”.

Jordi Sànchez demana el vot des de Lleida

A banda de l’acte a Barcelona, JxC ha fet també un acte a Lleida. El secretari general del partit, Jordi Sànchez, ha llançat un advertiment: “Amb Junts, l’independentisme governarà. I sense Junts, potser l’independentisme estarà al govern, però no manarà ni guanyarà”. Ha promès que un govern amb Laura Borràs “culminarà el mandat de l’1-O”.