Les entitats ocupants de Can Musons, al carrer de l’Alzina, s’han vist obligades a despenjar de la façana les pancartes a favor de la llibertat dels Jordis i els exconsellers, així com un llaç groc. La Junta Electoral de Barcelona els havia enviat una notificació per tal que es procedís a retirar-les després que un veí ho hagués denunciat. Els Castellers de la Vila de Gràcia s’han mostrat indignats amb l’escrit rebut i asseguren que presentaran una al·legació aquest divendres al matí per poder restituir els símbols.

La notificació ha arribat per correu electrònic després que un veí denunciés que ”no es poden tenir aquest tipus de mostres en un local”. El districte de Gràcia ha trucat als Castellers de la Vila de Gràcia per demanar-los que retiressin les pancartes de democràcia i el llaç groc. També els ha informat que  podien presentar una al·legació.

L’entitat ha fet cas i ha retirat els símbols.

Roger Gispert, vocal de la junta dels castellers, assegura que presentarà aquest divendres al matí la corresponent al·legació per mostrar, unànimement, que estan en contra de qualsevol prohibició que els impedeixi expressar-se lliurement, i ha recalcat que sempre han estat una entitat “apolítica”.

La prohibició ha generat soroll a les xarxes socials. Alguns usuaris de Twitter han considerat ”ridícul” i ”vergonyós” l’ordre de la Junta Electoral.  El primer partit polític en pronunciar-se ha estat ERC del districte de Gràcia, que ha dit que els sembla “una mesura desproporcionada”.