Aquest article forma part de la sèrie de butlletins diaris sobre les eleccions al Parlament de Catalunya que pots rebre cada matí.

betevé i ‘El Periódico de Catalunya’ oferiran un sondeig propi el 14-F, realitzat per la consultora Gesop. Els resultats del sondeig es donaran a conèixer a partir de les 20 h en un programa especial de seguiment en directe de la jornada electoral.

Un terç de les al·legacions fetes a Barcelona encara estan pendents de resoldre. La Junta Electoral de Barcelona ha rebut 9.500 al·legacions i treballa contra rellotge per resoldre les 3.000 que encara queden pendents.

Tots els col·legis electorals estaran custodiats per una patrulla policial fixa. El dia de les eleccions es mobilitzaran un total de 14.200 agents, entre Mossos i policies locals: 3.400 més que els comicis autonòmics anteriors.

📊 La dada | 5.441 notificacions noves per cobrir les vacants a les meses a Barcelona

L’Ajuntament envia més de 5.000 notificacions noves a Barcelona per cobrir les vacants a les meses. La Guàrdia Urbana ha col·laborat en l’enviament de les últimes notificacions perquè amb Correus no s’hi arribava a temps.

💬 Els titulars de la jornada

📷 La imatge (o les imatges) | Les fotos més curioses que ens deixen els mítings de la pandèmia

Les imatges més curioses que ens deixen els mítings de la pandèmia. Mascaretes a tot arreu, públic virtual, petons des de la llunyania, salutacions amb el colze… Mira les curiositats dels mítings electorals del 14-F, en imatges.

▶️ Vídeo | El refugi secret que Lluís Companys va fer construir al Palau de la Generalitat

Avui et regalem una curiositat que es va descobrir fa pocs mesos. És el refugi antiaeri i secret que el president de la Generalitat Lluís Companys havia ordenat construir durant la Guerra Civil.

📆 Agenda del dia | Els actes més destacats

  • 10 h / Junts. La candidata, Laura Borràs, respondrà preguntes en la roda de premsa organitzada per l’Agència Catalana de Notícies.
  • 10 h / PDeCAT. El número tres per Barcelona, Marc Castells, presentarà les propostes del partit sobre seguretat des d’Igualada.
  • 12 h / Cs. La presidenta del partit, Inés Arrimadas, i el cap de llista per Lleida, Jorge Soler, es reuniran amb representants del gremi d’hostalers de Lleida.
  • 12 h / ERC. Acte en “streaming” sobre ciutadania. Hi intervindran la número dos per Barcelona, Laura Vilagrà, el número tres, Roger Torrent, i la diputada i número quatre per Barcelona, Najat Driouech.
  • 12 h / PSC. Debat feminista amb la número dos de la llista per Barcelona, Eva Granados; la vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, i la secretària de Polítiques Feministes del PSC, Sònia Guerra. A Mataró.
  • 12 h / ECP. El número dos de la candidatura, Joan Carles Gallego, participarà en un acte titulat “L’habitatge que Catalunya mereix”, a l’Hospitalet.
  • 12.30 h / PP. El candidat, Alejandro Fernández, participarà en un acte amb afiliats a Tarragona. Estarà acompanyat pel president del PP, Pablo Casado.
  • 12 h / CUP. El número dos per Barcelona, Carles Riera, i la número cinc, Basha Changuerra, explicaran les propostes de la formació en clau antiracista des de la glorieta de la Transsexual Sònia, al Parc de la Ciutadella.
  • 22 h. Debat de candidats a TV3.