Per primer cop en la campanya de les eleccions generals, el candidat d’ERC al Congrés, Oriol Junqueras, i al Senat, Raül Romeva, han participat en un acte des de la presó de Soto del Real. A través d’una connexió en directe, tots dos han demanat el vot per al seu partit i han animat els electors a “deixar-se la pell”, en paraules de Junqueras, per aconseguir la república, que —segons Romeva— “no només no és impossible, sinó que és inevitable”. Junqueras també ha instat a la participació en les eleccions: “Ens heu de fer lliures amb els vostres vots” ha dit.

El candidat d’ERC al Senat, Raül Romeva, ha reconegut “que anem a un ritme més lent”, però ha insistit que “mai, mai, mai ens hem rendit ni ens rendirem”. I ha afegit “qui digui que ens hem rendit, menteix i ho hem de demostrar anant a votar”.  En aquest sentit, Junqueras ha instat a participar tant a les eleccions generals, com a les municipals i les europees. “Ens hi juguem molt” ha dit perquè “tenim l’oporunitat de demostrar que el nostre compromís es manté sòlid i creix dia a dia”. I ha recordat que “som el projecte que ve de més lluny, 88 anys compromesos amb els valors republicans”.

“La república és inevitable”

Romeva també ha afirmat que “la repressió busca atemorir-nos i que renunciem als nostres principis republicans”. Per això, ha animat els votants a mantenir-se ferms en la convicció “que una república vol dir justícia, igualtat, solidaritat i feminisme” i en la necessitat de superar “un marc mental que alguns diuen que és impossible”. “No només no és impossible, sinó que és inevitable i necessari” ha afirmat.

La videoconferència s’ha pogut seguir des d’un acte que ERC ha organitzat a Cambrils. En el míting també han participat el número dos al Congrés, Gabriel Rufián; del vicepresident del Govern, Pere Aragonès; el número quatre a la llista al Congrés, Joan Josep Nuet; el candidat per Tarragona, Jordi Salvador; la candidata al Senat per Tarragona, Laura Castel; i la candidata a l’alcaldia de Cambrils, Camí Mendoza.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]