Sota les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch, l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts ha defensat el tàndem amb Marta Rovira, l’actual vicesecretària general d’Acció Sectorial i Programes d’ERC. Tots dos aposten per un “lideratge compartit, col·laboratiu i estructurat en xarxa a nivell sectorial i territorial”. En aquest sentit, Rovira vol treure més profit de les noves teconolgies per treballar amb la ciutadania. Per la seva banda, Junqueras creu que cal avançar cap a la “meritocràcia” i donar valor al coneixement tant dins del partit com fora.

El  president en funcions d’ERC, Joan Puigcercós, va comentar, en declaracions als periodistes al Parlament, que el  procés precongressual “s’està portant molt bé”, i espera que el congrés desemboqui en una  renovació política de discurs i d’estratègia que aglutini el màxim nombre de militants.

Organigrama de la candidatura

Al costat d’Oriol Junqueras, que encapçala la candidatura, hi trobem la portaveu d’ERC al Parlament, Anna Simó, com a candidata a portaveu de la formació, mentre que la secretaria general seria per a Marta Rovira, al costat de Lluís Salvadó, com a secretari general adjunt.

En un segon nivell, la candidatura es completa amb els vicesecretaris generals de les àrees Internacional i Relacions Institucionals, Jordi Solé; Acció Política, Ester Capella; Territori i Acció Interna, Eduard López; i la vicesecretaria general de Comunicació i Estratègia, de nova creació, que ocuparia Oriol Amorós.