Després del primer fòrum de la Unió per la Mediterrània, celebrat ja fa més d'un any, prop de 300 representants de governs europeus, entitats públiques i privades i també societat civil es reuneixen fins demà al matí aquí, al Palau de Pedralbes. Durant tot el dia s'hi han fet intervencions dels principals ministres d'Afers Exteriors dels 43 estats que formen part d'aquest projecte comú. Al llarg de la tarda s'han fet debats centrats en una mateixa temàtica: la joventut com a element d'estabilitat i desenvolupament social i econòmic a la regió. Des de la cúpula de la Unió per la Mediterrània asseguren que dedicar esforços a generar oportunitats laborals per als joves és una garantia per reforçar el capital humà de la regió, tenint en compte que el 60 % de la població del sud del Mediterrani té menys de 30 anys.

Després del primer fòrum de la Unió per la Mediterrània, celebrat el mes de novembre del 2015, prop de 300 representants de governs europeus, entitats públiques i privades i també societat civil es reuneixen de nou al Palau de Pedralbes. Fins a aquest dimarts celebren el II Fòrum Regional de la Unió per la Mediterrània, una cita marcada per ponències i debats centrats en una mateixa temàtica: la joventut.

Des de la cúpula de la Unió per la Mediterrània asseguren que dedicar esforços a generar oportunitats laborals per als joves és una garantia per reforçar el capital humà de la regió, tenint en compte que el 60 % de la població del sud del Mediterrani té menys de 30 anys. Dels debats, doncs, s’espera que en surtin mesures per incrementar l’estabilitat dels joves, vists com un element clau de desenvolupament social i econòmic.