cartells nuñez i navarro especulacio habitatge

(ACN) Una trentena de membres de les joventuts d’ERC (Jovent Republicà) han encartellat la seu de Núñez i Navarro, al carrer del Comte d’Urgell. “Volem fer fora els especuladors de la nostra ciutat i per això creiem vital exposar-los i denunciar-los”, han dit els joves, que han llegit un comunicat mentre encartellaven l’edifici.

L’acció ha donat el tret de sortida de la campanya “Fem-los fora, emancipem-nos”, que pretén denunciar la manca d’oportunitats del jovent per aconseguir un habitatge digne. En el marc de la campanya, els joves han penjat cartells per tot l’edifici on es pot llegir “Alerta especuladors”, per “assenyalar els culpables de la precarietat“.

“Assenyalem les constructores i immobiliàries, els fons voltor, els bancs i la Sareb, els grans tenidors i la legislació espanyola que ens impedeix fer polítiques dignes d’habitatge”, han dit des del col·lectiu. En la mateixa línia, han assegurat que immobiliàries com Núñez i Navarro “contribueixen a la pujada de preus del lloguer que pateix la ciutat”. De fet, la primera acció de la campanya s’ha fet en aquest grup perquè “és el que té més habitatges de tot Barcelona”, han puntualitzat.

Reclamen a Colau destinar el 30 % d’habitatge públic als joves

Després de tot, Jovent Republicà ha avançat que exigirà a l’Ajuntament de Barcelona que destini el 30 % de l’habitatge públic a la població jove. En aquest sentit, els joves s’han fet ressò de les dades del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, segons les quals han de destinar un 120 % del seu salari per poder-se emancipar. Així mateix, han assegurat que a Barcelona hi ha menys d’un 4 % de parc públic d’habitatge, mentre que la mitjana de la UE és del 15 %.

La campanya s’ha posat en marxa coincidint amb l’anunci de la llei de regulació de lloguers, pactada entre el PSOE i Unides Podem, que consideren “del tot insuficient”.