El candidat del PP a l’alcaldia a les eleccions municipals del 2019 del mes de maig, Josep Bou, ha explicat que si no hagués marxat de la seva ciutat natal ara seria independentista: “Vaig marxar de Vic. Si no, probablement seria d’ERC i fermament”. Bou ho ha atribuït a l’entorn social, que “no sé si hauria pogut fer res contra mi”.

Bou defineix els seus familiars com “gallines adoctrinades”

Bou ho ha dit durant la presentació del llibre ‘Barcelona es España. Una conversación con Josep Bou’, de Sergio Fidalgo. Preguntat sobre els seus orígens, Bou ha explicat que bona part de la seva família és independentista: “En l’últim dinar dels Bou, van cantar ‘In-inde-independència'”, ha dit. De fet, Bou ha titllat els seus familiars de Vic com a “gallines adoctrinades”.

El candidat popular també ha explicat que els fills dels seus cosins tenen un coneixement baix del castellà (“no saben què és ‘melocotón'”) i, per això, ha advertit que hi ha “dues generacions perdudes” i que “hem de viure amb aquesta gent”. Per revertir la situació, Bou ha defensat que cal ensenyar més el castellà i l’anglès a les noves generacions: “Si no els ensenyem l’espanyol i l’anglès, no estimem els nostres fills”.