El líder del PP a Barcelona, Josep Bou, ha regalat un generador elèctric a una veïna de Torre Baró, Carmen Vicario, que viu connectada a un respirador. La donació l’ha fet perquè si hi ha talls de llum al barri pugui mantenir-lo en funcionament. En una visita a la zona, fa uns mesos, la veïna va explicar a Bou que si se’n va la llum ha de buscar una casa amb electricitat per connectar el respirador. La història va impactar el regidor, que es va comprometre a trobar-hi una solució.

“No em passejo perquè em votin sinó pel que he de fer, ajudar”, ha explicat Josep Bou a betevé després d’entregar el generador. El líder popular ha assegurat que “amb tres maniobres” s’engega la màquina, que pot generar electricitat durant més d’un dia. Bou ha dit que amb la seva donació ha posat “un pedaç humà”, i ha demanat a l’Ajuntament que arregli la xarxa elèctrica de Torre Baró: “Això també és Barcelona”.

Josep Bou ha explicat a Carmen Vicario com funciona el generador a la porta de casa seva

“Això em salva la vida”

Després de rebre el generador, Carmen Vicario ha explicat que se sent més segura. “Això em salva la vida”, ha afirmat la veïna, satisfeta perquè a partir d’ara “sempre tindré llum”. També ha recordat que, fins ara, quan hi havia talls de llum al barri, el seu fill l’havia de portar a una altra casa amb electricitat per poder connectar el respirador. Després d’engegar el generador, que funciona amb benzina, Bou ha explicat com funciona a la Carmen i al seu fill.

Després d’un hivern amb talls de llum continus al barri, que van empènyer els veïns a organitzar cassolades, Endesa va iniciar a l’abril les obres per soterrar el cablejat elèctric aeri de baixa tensió i un transformador nou.