El candidat del PP a l’alcaldia, Josep Bou, ha assistit com a públic aquest dissabte a la jura de bandera de persones civils que s’ha fet a la caserna del Bruc. Des d’allà ha reivindicat el paper de les forces armades i ha llançat un missatge a les candidates de Barcelona en Comú i Junts per Catalunya, Ada Colau i Elsa Artadi, i al candidat d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall: “Avui no serà l’última jura de bandera, en vindran milers més”.

Durant aquesta visita en plena campanya de les eleccions municipals 2019, Bou ha assegurat que els ciutadans que han jurat la bandera espanyola, entre ells hi havia el candidat de Vox a l’alcaldia, Ignacio Garriga, el que fan és enviar el missatge que Barcelona sempre serà Espanya i Europa. 

Una desfilada militar a Barcelona

El candidat popular ha aprofitat la cita per insistir en un dels missatges que va llançar durant la precampanya i ha demanat una desfilada militar a la capital catalana dels tres cossos de l’exèrcit (terra, mar i aire): “Si es fa a Madrid per què aquí no? Que som menys els catalans?”, s’ha preguntat.

Bou ha considerat que un acte així faria que Europa mirés el país “amb tranquil·litat” perquè enviaria un missatge de normalitat malgrat la “divisió política”. L’alcaldable també ha reconegut que una desfilada és molt costosa i ha proposat que sigui una cerimònia modesta “amb menys unitats”.