El candidat del PP, Josep Bou, ha apostat per treure carrils bici que qualifica d'”absurds” i n’ha posat com a exemple els de l’encreuament del carrer de Ganduxer amb Borí i Fontestà, a Sarrià – Sant Gervasi: “És un altre acudit de la nostra alcaldessa. Dos carrils que pot pujar l’Indurain i ningú més”, ha ironitzat.

Bou ha considerat que cal escoltar les associacions de veïns i comerciants de les zones on es planteja instal·lar un carril bici i ha insinuat que l’executiu de Colau no ho ha fet en molts casos. A més, ha criticat que el carrils per a ciclistes que s’han fet durant aquest mandat siguin bidireccionals perquè, ha dit, hi ha perill que els usuaris puguin xocar.

Preguntat sobre els patinets elèctrics, el candidat del PP en aquestes eleccions municipals del 2019 ha dit que ha de ser l’Estat el que reguli aquest nou transport, tot i que ha defensat l’obligatorietat de portar casc, dur matrícula i tenir assegurança perquè són uns vehicles no motoritzats que poden “causar un dol personal”.

Els cotxes de fora de Barcelona “que no entrin”

En clau de mobilitat, Josep Bou també ha reconegut que cal prendre mesures per reduir la contaminació que generen els cotxes i ha apostat per impedir l’entrada dels vehicles que venen de fora de Barcelona.

Pel candidat, una bona solució seria fer aparcaments al costat de les estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), una mesura que no només correspondria a l’Ajuntament de Barcelona sinó que també implicaria altres municipis. Bou ha proposat que el consistori pugui bonificar el 50 % del bitllet de transport a aquells usuaris que hi aparquin el cotxe i agafin el tren per arribar a la capital catalana.