El candidat del PP a l’alcaldia, Josep Bou, ha presentat els 10 primers noms de la llista a les eleccions municipals del 26 de maig, amb poca presència de militants populars. De fet, només tres dels 10 primers noms de la llista són del PP. La resta són persones independents representants d’entitats espanyolistes com Espanya i Catalans, Aixeca’t, Asamblea Nacional Española o la Coordinadora de Tabarnia.

Josep Bou Oscar Ramirez

En el número dos, Bou hi ha situat el president provincial del PP a Barcelona, Óscar Ramírez, que va ser regidor a l’Ajuntament en el mandat 2011-2015. No hi ha cap regidor actual del PP, tots han anunciat que no repetiran, ni tampoc cap exregidor més. En el número tres hi ha Inma Delgado, tècnica del Grup Municipal del PP. El president de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT), José Vargas, hi ocupa el número 10.

“La llista de la Barcelona lliure, lliure per celebrar curses de toros”

En la presentació, davant d’El Born Centre de Cultura i Memòria, Josep Bou ha dit que la llista recull “el millor del PP de Barcelona”, un partit que “ha decidit canviar i refundar-se”. El candidat popular ha defensat que és “la llista de la Barcelona lliure, lliure de populisme i separatisme, lliure per celebrar curses de toros i rebre el rei”.

Després d’haver pronosticat que el PP no guanyarà les municipals en una predicció feta amb les associacions de comerciants, Josep Bou ha dit que “anem pujant”. “El somni de Torra, Colau i Maragall és que el PP desapareixerà, però no passarà”, ha afirmat. El candidat popular ha dit que són “l’única candidatura constitucionalista” perquè “Cs no s’hi presenta” i el PSC “és una crossa de Colau”.

Els primers noms de la llista del PP són els següents:

  1. Josep Bou (expresident Empresaris de Catalunya)
  2. Óscar Ramírez (PP)
  3. Inma Delgado (PP)
  4. Javier Megino (Espanya i Catalans)
  5. Eva Huigeras (PP – Espanya i Catalans)
  6. Ignacio Sánchez (expresident Aixeca’t)
  7. María Bao (Espanya i Catalans)
  8. Ana María Torrijos (Coordinadora de Tabarnia)
  9. Yvonne López (Asamblea Nacional Española)
  10. José Vargas (ACVOT)