Oscar Ramírez Josep Bou

La pugna que Josep Bou manté amb el PP de Barcelona ha provocat ja moviments dins del grup municipal a l’Ajuntament. El líder dels populars al consistori ha destituït dos consellers de districte i un assessor del grup per tancar la crisi oberta amb el partit. El mateix Bou va amenaçar de plegar si no hi havia dimissions en poc temps. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, la setmana passada, va confirmar que ell es mantindria en el càrrec i que els que plegarien serien assessors del partit.

Els càrrecs destituïts són el conseller de Sarrià – Sant Gervasi, Isaac Martín, i el conseller de les Corts, Xavi Cañigueral. Tots dos són els responsables del PP en aquests districtes i, segons fonts del partit, seguiran exercint com a tal. El PP té només un altre conseller de districte a Nou Barris, que es manté. L’altre càrrec que Bou ha fet cessar és Eduardo Bolaños, assessor d’urbanisme del grup municipal, que també és cap de gabinet del líder del PP a Catalunya, Alejandro Fernández. A tots tres se’ls ha comunicat la destitució aquest dimarts, tot i que no serà efectiva fins al 31 de març.

Un dels consellers de districte destituïts, Xavi Cañigueral, que també era l’assessor d’economia del grup municipal, ha anunciat la decisió de Josep Bou en un fil a Twitter. “Han estat uns anys apassionants en què m’he deixat la pell pels veïns de les Corts”, afirma. Amb aquestes tres destitucions, ja són sis les persones afins al PP que Josep Bou ha apartat del grup municipal des de l’inici de mandat. Des de l’entorn de Bou s’apunta que els relleus es coneixeran aquesta setmana.

A betevé, el líder dels populars va dir que marxaria gent del partit però que hi faria entrar militants del PP. El partit està a l’expectativa per saber qui ocuparà els tres càrrecs vacants. En l’entrevista, Josep Bou va explicar que després de les municipals va notar que el partit no el volia i que les relacions han estat tenses des d’aleshores. De fet, va revelar que pràcticament no es parla amb l’altre regidor del grup, Óscar Ramírez, que presideix el PP de Barcelona. En aquella entrevista va dir que podria ser candidat de “qualsevol partit constitucionalista”, entre els quals va incloure Vox.