El candidat del PP, Josep Bou, ha defensat que no ha assistit al debat sobre habitatge d’aquest dimarts perquè “l’organitza la PAH” i, per tant, ha assegurat, està preparat per l’alcaldessa, Ada Colau. Bou ha qualificat el debat de “sectari” i ha dit que no vol estar condicionat per ningú.

També ha retret a Colau que assisteixi a debats com aquest, o el de la venda a la manta -que va organitzar Casa Nostra, Casa Vostra”- però rebutgi d’altres de “transversals” com el de TVE o el que va organitzar el sector del comerç.

Convertir 13.000 locals en habitatges públics

Com a alternativa al debat, Bou ha volgut parlar d’habitatge des d’un solar de la Trinitat Vella, on està previst fer 139 habitatges públics. Des d’allà, el candidat del PP ha titllat d’engany la promesa de Colau de construir 8.000 pisos socials durant el seu mandat: “Ha fet 13 promocions i només ha entregat 720 habitatges”, ha assenyalat Bou.

Una de les solucions que proposa l’alcaldable popular per ampliar l’oferta del lloguer és que l’Ajuntament aconsegueixi la cèdula d’habitabilitat per als 13.000 locals buits que diu que hi ha a la capital catalana: “13.000 habitatges de cop segur que farien abaixar el preu del lloguer”, ha dit.

Josep Bou també ha defensat que s’agilitzi la tramitació de llicències als promotors que vulguin construir habitatges perquè “com més oferta hi hagi, més s’abaixaran els preus”. També ha criticat la normativa que obliga els promotors a reservar el 30 % de noves construccions per a habitatge protegit: “Això és un error i nosaltres la derogaríem”, ha sentenciat Bou.