El president del Grup Municipal del PP, Josep Bou, ha acusat els partits independentistes de “fer mal” a la llengua catalana per voler prioritzar-la per sobre del castellà i ha assegurat que en cap cas el català té risc de desaparèixer en un futur. “Ni amb Felip V ni amb Franco no va tenir perill. Com volen que tingui perill ara de desaparèixer? El català no desapareixerà mai“, ha dit contundentment el líder dels populars al consistori, durant el ple del mes de novembre.

L’afirmació de Bou s’ha produït en el debat d’una proposició presentada per Ciutadans, que demanava a l’Ajuntament fer les comunicacions oficials també en castellà. El president del PP a l’Ajuntament ha assegurat que els fills de tots els darrers presidents de la Generalitat han anat a “escoles trilingües i quadrilingües”. “I els fills dels meus treballadors que es fotin, amb tot en català? No està bé”, ha valorat.

Josep Bou ha remarcat que ell utilitza el català en el seu dia a dia, però considera “un error” que, per exemple, se sancioni els comerços que no retolen en aquesta llengua. En aquest sentit, ha defensat el castellà com “una arma molt important” perquè la població del món s’entengui.