El dia abans de la cita amb les urnes, encara hi ha persones que han de decidir qui votaran. Per a tots ells és una sort tenir 24 hores de marge per poder reflexionar. És el cas de l’Álvaro Rodríguez, que ha sortit de casa per fer exercici pel passeig Marítim mentre pensa en la seva participació a les eleccions de demà: “No sé encara qui votaré, sóc d’aquest percentatge d’indecisos, però a veure si amb aquest dia que fa acabo d’aclarir-me la idea”.

Molt a prop d’ell, passejant a prop del mar hi ha Iván Bris, que té molt clar a qui votarà, però que també troba bé que la campanya electoral ja s’hagi acabat. “Crec que al final va bé que hi hagi un dia en el qual no ens bombardegin amb tanta publicitat dels partits polítics”, ha explicat. Com ell, moltes persones que ja han decidit el seu vot tenen present la jornada de reflexió, com l’Eulàlia Bastardes: “Primer de tot hem comprat el diari per llegir i després mirem les notícies a la nit per veure com respira tot”.

Però hi ha moltes persones que troben que la jornada de reflexió no té sentit. “Em sembla que no serveix perquè ja sabem qui volem votar”, explica Antònia Martínez. “No em serveix de res, ja sé a qui he de votar i per mi avui és un dia normal”, afegeix Josep Vives.