Jordi Portabella va dir en campanya que votarien a favor de la força més votada, que és el que han fet, ha recordat. Ara un dels objectius és allunyar el PP i volen fer-ho presentant propostes al nou govern i alhora votant a favor de propostes afins a la formació.  “Volem una ciutat que sigui millor i això no es fa votant en contra de res sinó afavorint acords que puguin millorar-la”, ha subratllat. El republicà està disposat a fer la mateixa oposició que amb el govern anterior,  però diferenciar-se amb un espai propi, sense ser “la crossa dels socialistes ni de CiU”.

El líder d’UxB també ha demanat que es garanteixin un mínim de condicions a tots els grups municipals perquè puguin treballar, i ha recordat que la formació que representa fa política de carrer i no només als plenaris, de manera que es posaran en contacte amb institucions i associacions per transmetre les peticions als plenaris.

Sinergies entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana

Pel que fa a la  seguretat al metro de Barcelona, Portabella creu que cal reforçar-la i que cal més vigilància, però que no depèn de la Guàrdia Urbana. Diu que d’una banda els Mossos d’Esquadra hi han de posar més efectius i de l’altra, crear sinergies amb la policia local, no només per a acords puntuals o en l’àmbit del suburbà, sinó a tota la ciutat.

La candidatura olímpica de Madrid

Pel que fa a les aspiracions olímpiques de Madrid, Jordi Portabella ha dit, en referència a la capital de l’Estat, que cap ciutat amb els comptes sanejats no hauria de poder presentar la candidatura per acollir un esdeveniment internacional d’aquesta índole. A més, ha afegit que si n’aproven la candidatura, “no cal ni que ens hi presentem”. El republicà ha lamentat que una vegada més s’ha evidenciat la intenció que Barcelona no en tingui el protagonisme.

Al costat de Junqueras

Quant a la candidatura de l’historiador Oriol Junqueras per liderar ERC, Jordi Portabella hi ha signat a favor, convençut que la força del partit rau en el municipalisme com, ha recordat, han demostrat al llarg dels anys. En aquest sentit, el republicà no es planteja el futur pròxim fora de l’Ajuntament de Barcelona, on espera estar-se, ha assegurat, uns quants anys.