Junts per Catalunya (JxC) ha celebrat a Reus el primer míting d’aquesta campanya de les eleccions del 14-F amb la presència dels polítics presos. Hi han intervingut Josep Rull i Jordi Turull, que han acompanyat la candidata, Laura Borràs, hores després d’haver sortit de la presó de Lledoners amb el tercer grau.

Turull ha fet una metàfora afirmant que un milió de formigues poden tombar un elefant, que es diu “repressió” disfressada de toga. “El 14-F deixem ben clar que la presidència de la Generalitat és per a ús del consumidor i no per a ús del repressor”, ha afegit. L’exconseller de la Presidència ha advertit que l’Estat ha passat de la “castració física” de les institucions de Catalunya a la “castració química” i ha reclamat una reacció de l’independentisme per evitar-ho.

Borràs demana que la fiscalia no presenti cap recurs contra la semillibertat dels presos

Des del Centre d’Art Cal Masó, la candidata de JxC, Laura Borràs, ha demanat un gest al president espanyol, Pedro Sánchez, a qui ha exigit que impedeixi que la fiscalia presenti un recurs contra el tercer grau dels presos. Si no ho fa, Borràs ha reclamat que el cap de La Moncloa reconegui que a l’Estat manen jutges i fiscals i que el seu govern “no hi pinta res”.

El cap de llista per Tarragona, Albert Batet, ha acompanyat la candidata i ha demanat els vots perquè Borràs sigui la primera dona presidenta de la Generalitat.