El candidat de Junts per Catalunya (JxC) per Barcelona, Jordi Sànchez, ha llançat aquest dissabte un dard a ERC. En una carta escrita des de la presó de Soto del Real, Sànchez ha dit que “si no tenim llista independentista única és perquè alguns han preferit potenciar el seu partit“, i ha afegit que “és un greu error que podem pagar molt car” perquè “ara és el moment de prioritzar Catalunya i no el moment de prioritzar el partit.”

El missatge l’ha llegit la número dos de JxC, Laura Borràs, en un míting a Tàrrega, on ha fet aquestes crítiques a ERC, això sí, sense mencionar directament als republicans. Ha afegit que Esquerra encara és a temps d’acceptar una llista unitària per a les eleccions europees i ha insistit en l’oferta de Carles Puigdemont -candidat als comicis europeus per JxC- d’anar de número dos d’Oriol Junqueras.

Aquest matí, en un altre acte de la campanya elecotral al Mercat de la Concepció, Borràs ha assegurat que no anirà a Madrid “a parlar” sinó a “exercir el dret a l’autodeterminació”. Ha estat el matís que ha hagut de fer després que la premsa hagi publicat dues entrevistes amb els candidats que són a la presó, que s’han interpretat de diferent manera. En un article al diari ‘Ara’, Jordi Sànchez assegura que no faran Pedro Sánchez president “sense una solució que inclogui el referèndum“, però en un altre a ‘La Vanguardia’, amb Turull, Rull i Forn, només demana al candidat socialista que “es comprometi amb el diàleg i no negui el referèndum com una de les opcions de solució”.

Record per a Neus Català

Durant el míting a Tàrrega, Laura Borràs també ha lamentat la mort de Neus Català. Ha destacat que tot i viure circumstàncies “molt difícils”, la lluitadora contra el nazisme va “seguir endavant”. Ha dit que les persones que pateixen aquestes situacions estan tocades per “una aura que les fa especialment resistents“. “És el que els passa als nostres presos polítics”, ha afegit.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]