Jordi Puigneró al Parlament

(ACN) El govern de la Generalitat ja té vicepresident. El fins ara conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ocuparà la segona figura institucional del Consell Executiu i serà el contrapès de Junts per Catalunya al president, Pere Aragonès. A més, tal com ha pogut saber l’ACN, s’assegura mantenir la conselleria de Polítiques Digitals que fins ara ostenta i a la qual s’afegeix la gestió de les infraestructures, provinent de l’extingit Departament de Territori i Sostenibilitat.

Amb aquesta elecció, JxC situa a la part més alta de l’organigrama del govern un perfil que dins el partit es considera proper al seu líder, Carles Puigdemont, però també al secretari general i persona que ha capitanejat les negociacions, Jordi Sànchez. Puigneró sempre havia estat en les travesses per continuar a l’executiu català, però no va començar a sonar amb força com a vicepresident fins que la portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, va fer públic que no serà la número dos del govern de la Generalitat, com s’havia donat per fet des de bona part de l’opinió pública i política.

Desvelada la identitat de qui serà el vicepresident de la Generalitat, la cúpula del govern de Catalunya estaria completa, i acompanya així Pere Aragonès de president i Laura Vilagrà de consellera de la Presidència. Queda pendent, però, saber la identitat d’una de les altres cares més públiques del consell executiu: el seu portaveu. Tot apunta que serà una dona, periodista, i que no tindrà rang de conseller. ERC és qui ha de proposar el nom de qui ocupi aquesta cadira a l’organigrama definitiu.