Unitat per Barcelona ja havia advertit de la necessitat de controlar què passa als solars abandonats, per això ara, quan es compleix una setmana de la mort de quatre persones al 22 arrova, el president de la coalició independentista, Jordi Portabella, ha estat contundent en demanar al govern municipal que busqui les eines necessàries per actuar tant en solars públics com privats... Ho ha fet en una entrevista a BTV. JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'UxB "El que no pot ser és que hi hagi barraques que es cremen com ha passat fa dies i que produeixen morts i que sigui a un espai privat i que l'Ajuntament no hi pugui entrar fins que ja han passat els fets." Unitat per Barcelona, que no donarà suport al PAM si el Partit Popular també l'avala, s'ha mostrat preocupat perquè considera que els pactes CiU-PP han fet perdre la centralitat a un govern que aprova amb un cinc just. Portabella en dóna aquests motius: "Aquells serveis que són fonamentals van aprimant-se, és a dir, educació, serveis socials, sanitat... i per l'altra part, veiem una altra cosa, que sempre n'havia fet bandera tant CiU com el PP que deien que quan estiguessin al govern arreglarien la seguretat, la neteja i la il·luminació i està tot igual." Unitat per Barcelona descarta alinear-se amb cap dels grans partits, ni CiU ni PSC. Diu que busca un espai propi i que la coalició dóna bons resultats, tant com per pensar a reeditar l'acord... "Jo crec que la coalició d'Esquerra, Democràcia i Reagrupament funciona millor que la de Convergència i Unió, i que la del PSC i PSOE i que ICV i EUiA." El que té menys clar Portabella és si tornarà a repetir com a cap de cartell... "No és un plantejament de si estic amb risc o no, que no estic amb risc sinó que es un plantejament honest, de mirar-te la política com un servei públic i de triar el moment adequat i ara estaria fora de context." Tot i que segons Portabella, amb l'actual direcció d'Esquerra, està en millor condicions de repetir... "Sí, però amb l'anterior també vaig ser candidat." Si ho serà o no, ho decidirà, diu Portabella, el darrer any de mandat.

Unitat per Barcelona descarta alinear-se amb cap dels grans partits, ni CiU ni PSC perquè, assegura Portabella, han de trobar el seu propi espai. A més, pel president del grup municipal, la coalició està donant bons resultats.

La mort de quatre persones en l’incendi d’una barraca en un solar del carrer de Bilbao, a Sant Martí, posa de manifest, per Portabella, la situació de precarietat que es viu al barri i que demana, assegura, una actuació del consistori. Unitat per Barcelona ja havia advertit en diverses ocasions de la necessitat de controla els solars buits al districte.

En aquest enllaç podeu accedir a l’entrevista completa al president del Grup Municipal d’Unitat per Barcelona.