Jordi Martí Grau

La retirada del tinent d’alcalde Joan Subirats de l’Ajuntament de Barcelona reforça la figura de Jordi Martí Grau, que queda com un dels pesos pesants dels comuns en el govern d’Ada Colau. Martí ascendeix a tinent d’alcalde de Cultura i mantindrà el control de les finances municipals com a regidor de Pressupost. A més, seguirà l’execució del Pla de barris i el control de l’àrea de Presidència. “El que funciona no s’ha de tocar”, ha sentenciat l’alcaldessa en una compareixença per presentar els canvis en el cartipàs municipal.

canvi cartipàs Jordi Martí Pau González

Pau González, nou regidor de l’Eixample

Martí, però, sí que deixarà les responsabilitats al territori com a regidor de l’Eixample. El districte passarà a mans de Pau González, el nou regidor que entrarà en substitució de Joan Subirats, previsiblement al setembre. González ha estat fins ara conseller del districte d’Horta-Guinardó. A banda de regidor de l’Eixample, González serà també regidor d’Educació, matèria que penja de la tinència d’alcaldia de Cultura, de manera que deslliurarà de feina Jordi Martí.

Martí, figura clau per als acords

Com a responsable de les finances municipals, Jordi Martí ha estat una figura clau en les relacions del govern amb l’oposició per aconseguir acords pressupostaris amplis com el del 2020 i el 2021. Amb una llarga trajectòria municipal, Martí coneix com ningú l’engranatge de l’Ajuntament. En el mandat anterior, Colau el va fitxar com a gerent municipal, després d’haver estat delegat de Cultura en l’últim govern socialista. Martí també es va enfrontar amb Jaume Collboni en les primàries del PSC per escollir candidat a l’alcaldia el 2015.