El regidor de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí i Grau (BComú), ha comparat la líder municipal de Junts, Elsa Artadi, amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz-Ayuso per “oposar-se a tot”. En un debat al plenari de novembre, Martí ha dit a Artadi que “no es pot ser una Ayuso a la catalana, on tot és dolent”, després de recriminar-li que fa d’oposició a l’Ajuntament, a la Generalitat (on Junts governa amb ERC) i també “en el seu partit”.

“Així no creixerà mai ni vostè ni el seu grup”, ha afegit Martí, que ha negat que Barcelona visqui “en el pitjor dels mons”, com diu que s’interpreta dels discursos que fa la líder de Junts a la ciutat. Al seu torn, Artadi ha replicat a Martí que “el paternalisme se’l guardi per les seves companyes de partit”. Ha estat en el final d’un debat a instàncies de Junts en què tota l’oposició ha reprovat les formes del govern municipal.

Reprovació als incompliments del govern municipal

La proposta aprovada reclama a l’executiu d’Ada Colau que compleixi les iniciatives de l’oposició que s’aproven en les comissions i el plenari. “Volem un canvi de comportament, avui reprovem la manera com governen sense transparència i amb incompliments”, ha sentenciat Artadi. La resta de l’oposició ha votat a favor de la proposta, mentre que els dos socis de govern s’han abstingut. Martí ha recordat que les propostes de l’oposició no són vinculants.