Maurici Lucena, el portaveu el PSC al Parlament, ha afirmat amb sarcasme aquest dimarts que el líder socialista a l’Ajuntament “és especialista en cultura, i que aquest [un text del grup socialista respecte de la sobirania de Catalunya] és un text d’una certa sofisticació jurídica”. En declaracions als mitjans, el president del Grup Municipal del PSC, Jordi Martí, ha respost avui a Lucena i ha dit que “en moments de canvi es lògic que apareguin sensibilitats diferents”. Per això ha fet una crida “al respecte, a escoltar i a posar-se en el lloc de l’altre”.

Després d’aprovar-se la Declaració de Granada, Martí va escriure al seu blog que veu impossible l’encaix a Catalunya en l’Espanya de la reforma socialista i va signar juntament amb altres militants i exdirigents del PSC un document que aprecia “mancances rellevants” en el contingut. Jordi Martí ha argumentat que l’esquerra “és crítica per definició” i ha qüestionat que el sector crític del PSC sigui minoritari en el conjunt dels votants del partit: “ningú no té els indicadors per saber fins a quin punt encerten més uns o altres“, ha assenyalat.

El president del Grup Municipal del PSC ha parlat en el marc del Fòrum Europa, on ha exposat la seva recepta per reactivar l’economia de la ciutat i per acabar amb les desigualtats socials que està generant la crisi. Jordi Martí creu que cal apostar per la reindustralització i per l’economia social i del coneixement. També ha anunciat que la plataforma Moviment Barcelona, que impulsa la seva candidatura per a les primàries del PSC, començarà un cicle de debats aquesta tardor en què participaran, entre d’altres, Oriol Nel·lo, Isidre Molas o Josep Ramoneda.