El tinent d’alcalde i regidor de Pressupost, Jordi Martí, ha celebrat el canvi de posició d’ERC per al pressupost municipal del 2022. “És un gran dia, és una gran notícia que forces polítiques d’esquerres es posin d’acord perquè hi hagi pressupostos al país”, ha dit hores després que ERC anunciés que no s’oposarà als comptes municipals, a canvi que els comuns votin “sí” al pressupost de la Generalitat per a l’any vinent.

Martí ha assegurat que “el que volem és tenir un pressupost” que segueixi la línia encetada pels comptes dels anys 2020 i 2021 (pactats amb ERC) i, per això, s’ha congratulat que “el 2022 continua en la mateixa línia”. Davant de les crítiques que ha fet el republicà Ernest Maragall de vincular els comptes municipals als de la Generalitat, Martí ha negat de totes totes l’acusació:

No hi ha una sucursalització de cap tipus, el que hi ha és la col·laboració entre forces d’esquerres per tenir grans pressupostos al país”

“Tot el que és bo per a la ciutat, és bo per a Catalunya”, ha dit Martí, tot parafrasejant un exalcalde de la ciutat. El regidor de Pressupost també ha allargat la mà a la resta de grups de l’oposició per seguir “negociant i millorant” la proposta de pressupost abans de l’aprovació definitiva, al plenari municipal del mes de desembre.