Jordi Martí

El regidor de Presidència i Pressupost, Jordi Martí Grau (BComú), ha atribuït a l’exalcalde Xavier Trias l’abstenció que Junts va fer aquest dimecres en l’aprovació inicial del pressupost de l’Ajuntament de Barcelona per al 2023. En una piulada, Martí contraposa el paper de Junts al Parlament, en què “castiga els seus antics socis d’ERC” amb el de l’Ajuntament: “Això té un nom i es diu Xavier Trias; la complexitat de la política”.

L’abstenció de Junts i també d’ERC van permetre que els comptes superessin el primer tràmit en la votació inicial a la Comissió d’Economia. Els vots dels dos partits es van anunciar a l’últim minut del debat, després d’intervencions molt crítiques amb els números per al 2023 i les formes del govern. De fet, aquest dilluns Junts va dir que no podia donar suport als comptes per diversos motius, però dimecres va sorprendre amb l’abstenció.

La vinculació que Martí fa de l’abstenció de Junts amb Trias pren especial rellevància ara que l’exalcalde està decidint si torna a la política local com a candidat del partit a les eleccions municipals del 2023. Junts va donar suport al primer pressupost del mandat, però pels comptes del 2021 i del 2022 va optar pel vot contrari. Després de l’abstenció d’aquest dimecres, el partit presentarà al·legacions al pressupost que caldrà veure si culminen amb algun acord.